Vercruusse CD

vercruusse-cd

De beste en knotsgekste dialogen van Vercruusse met Radio Deprimo!

Een leuke cd, een collectors item en een schijf vol herinneringen….
Martin De Jonghe brengt de knotsgekste dialogen van Vercruusse op CD!

Vercruusse uit Ieper, winkelier in ‘koloniale waren’, dook in september 1979 voor het eerst op bij Radio 2 in ‘Klaproosters’, een woensdagochtendprogramma van radioproducer Martin De Jonghe, gepresenteerd door Luk Vandriessche.

Na de zoektocht naar de identiteit van de man fungeerden de presentatoren Vandriessche (Vandersmissen) en eventjes ook Marc De Schuyter (Scheduyter) tussen 1983 en 1986 als klankbord voor Vercruusse die ongevraagd ‘Radio Deprimo’ lanceerde. Deprimo werd een fictief zendstation binnen Radio 2 en groeide al snel uit tot volwaardig radiocabaret.

Wekelijks hingen toen 850.000 luisteraars aan de radio en tot op vandaag bleef de vraag aanhouden naar een compilatie met de meest onvergetelijke fragmenten.

Veel luisterplezier!
Mei 2009 – Martin De Jonghe

Maak kennis met Prinses Astrid die in Basel tegen een tram aanloopt en die belt naar haar vader, Prins Albert, die zo geschrokken is dat hij tegen ’t atomium botst. Daarop start een unieke dialoog met Prinses Paola, zijn vrouw.
Staf De Rycke, de kwelgeest van Vercruusse, is er ook bij. Hij doet mee aan een straatkwis, geeft de definitie van EEG-melk en doet zijn beklag over het naaktstrand in zijn woonplaats ‘Hokke-Kneist’, of ‘wil u de vraag nog eens herhalen’?
Nog een greep uit de 72 minuten durende cadeau-cd : ‘West-Vlaamse kostendelende metsers rijden in het Waalse riviertje Feuluy en doen de groeten aan hun familie; er is een gesprek met een man met 1000 kinderen, Moboutu schrijft een brief aan Boudewijn, geniet van de prachtige imitatie van theateracteur Julien Schoenaerts die de koning interpelleert omdat de eerstgeborene van Prinses Astrid geen Vlaamse naam heeft, de crash van Flight 704, een voortreffelijke parodie op ‘Hard Labeur’ en de meesterlijke ‘Ronde van Bethlehem’.

Vercruusse met

RADIO DEPRIMO

De beste en knotsgekste dialogen verzameld!

   1. Adieu Boudewijn
   2. Vercruusse roept om
   3. Waals is ook een taal
   4. Acteurs betogen
   5. Afscheid en crisis
   6. Mobutu schrijft Boudewijn
   7. Playback en Hard Labeur
   8. Prinses Astrid tegen tram
   9. Kostendelende Metsers
   10. De man met 1000 kinderen
   11. De Ronde van Bethlehem

Totale tijdsduur 72 minuten