One-man shows

a_takeoff

Take Off

De eerste stap van Martin De Jonghe van de beslotenheid van een radio-studio, waarin hij 23 jaar succesvol heeft gewerkt, naar het theaterpodium, zowaar een spannende ervaring en voor hem een nieuwe manier om humor te concipiëren en het publiek inter-actief bij het gebeuren te betrekken.
Dé vedetten van ‘Take Off’ waren zonder discussie Geelmutske en Justin Bongolélé!

a_smoelpap

Smoelpap!

In zijn tweede one-man-show was Martin plankvaster, spitser en serveerde hij zijn satire berekender en dus beter gemikt, op het bord van de toeschouwer.
Wie kwam kijken heeft steengoede herinneringen aan de Traagdenkende Groene Jongen en aan de Ex-Beroepsmilitair-Superracist.

a_ezels

Ezels!

‘Ezels’ is na Take Off en Smoelpap Martin’s derde, avondvullende cabaretprogramma vol spitse en vlijmscherpe interventies; over Vlamingen en hoe ze onderling verschillen, over Tania Dexters die wilt bevallen zonder de ‘dikke buik’, over opa’s in blootrestaurants, Albert II en Remmery I die elkaar vinden in hun gemeenschappelijke gebreken, waaromFlahautCoveliers en Bracke geen voornaam mogen hebben en voor het eerst ook zingt Martin live twee pakkende nummers!

a_sex

Sex is ’t moeilijkste dat er is

Na Take Off, Smoelpap en Ezels beukt Martin De Jonghe in zijn 4de one-man-show ‘Sex is ’t moeilijkste dat er is!‘ in op het meest begeerde onderwerp der Lage Landen en aangrenzende percelen …

Sex is ’t moeilijkste dat er is…
een snok en een stamp tegen de hypocrisie… een tomeloze rit door een canyon vol viriele mannen en vrouwen die sex zo verscheiden interpreteren, tot het erop aankomt

‘Sex is ’t moeilijkste dat er is!’ 
Martin De Jonghe ontzenuwt alle zorgvuldig in scène gezette fantasmen.

a_tv

Iedereen op tv

Martin, al jaren vertrouwd met de satirische binnenband van het televisiegebeuren, ontrafelt amusements- en nieuwssystemen en lokte tijdens diverse optredens de opperste hilariteit uit!

a_balpop

Bal Populair

België en zijn frontlijnstaten worden alsmaar populairder want onze koopkracht vermindert en dus mogen we eindelijk minder kopen!
De Coburgkindjes hebben nu zelf al 12 kinderen, fel achterna gezeten door latina Maxima en haar blonde Alex. Amy Winehouse wankelt stoned als door een meute jakhalzen achtervolgd naar het podium….maar zingen dat ze kan als ze de microfoon vindt en Hugo Claus maakt reklame voor ‘Eutha’, die eeuwige grapjas toch…..
Hoe dan ook, zegt Martin De Jonghe zelf: meer van dat maar dan nog véél meer in ‘Bal Populair’.

a_gazet

Gazetteklap

Kranten houden de vinger aan de pols.
Kranten lezen is een feest, constateert Martin De Jonghe in zijn zevende cabaretprogramma.
Wij zijn de pols en stop nu eens met op de kranten te kakken want kranten zijn gewillig en melden altijd alles – zelfs soms ongevraagd – waar wij mee bezig zijn. Als een krant schrijft dat Delhaize op een dinsdag-ochtend de tijgergarnalen terug roept, dan heeft de krant dat gehoord. Als één van onze koeien bijna onverstaanbaar protesteert omdat ze haar tong in een etalage van een beenhouwer in een pot madeira-saus heeft zien zwemmen, dan neemt de krant het op voor de koe, tegen ons. En als het Vaticaan b.v. dicteert dat, als je ’s avonds Maria ziet verschijnen, je dat dan best geheim houdt, dan zal de krant dat melden en dan zal iedereen dat geheim correct bewaren en zeg nu eerlijk: ‘is er daaromtrent de jongste jaren al ooit 1 lek geweest’?

a_joggers

Van Joggers en Antilopen

Het eindrapport is duidelijk: Martin De Jonghe getuigt dat joggers en antilopers onderweg roddelen dat de schaamteslierten in het asfalt dringen.
Thema’s die ‘chronometergewijs’ van 17 tot 26 juli 2010 tien dagen na elkaar vanaf 19.30 u in Theater Tinnenpot aan bod zullen komen:
Franske Klinke van de Universiteit Gent over zijn liefde voor de sirtaki Het gesukkel rond 69.
Het Grote National Zeografiek Spel en ‘Slangen Wurgen met de Blote Hand’ op Animal Planet…
Verder onder meer nog het Schokkende Levensverhaal van een zaadcel in het boekje ‘9 maanden blij’, waarom Roger het zo erg vond dat de ouders daar tegen waren en de impact daarvan op het dagelijkse leven in Brugge…

a_goebezig

Goe Bezig

Martin’s negende one-man-show.

a_mosselen

Heden Mosselen

Martin De Jonghe roert tijdens de komende Gentse Feesten met ‘Heden Mosselen‘ onbevangen in de zwarte pot, met onder meer de knapperigste lachbrokken uit de voorbije tien jaar, opgeklopt en aangedikt met veel nieuwe Belgische en internationale cruditeiten.

Hoofdacteurs : De Kolerieke Gentenaar, Jos Geysen, Alternatieve poëzie over Maropanen en Punesiërs, Opa’s, Noord-Koreaanse hysterie, Muzikale intermezzi, Boeren en Brute Sex, Justin Bongolélé, een cursus ‘Onbevangen contact nemen met uw vagina’ en Zotte Mathilde.